Motýlci

Duben a květen v Motýlcích

Novinka

Duben a květen v Motýlcích

Plán na Duben a Květen

Symbolicky oslavíme Den matek - popovídame si o maminkách, vyrobíme pro ně překvapení - srdíčko a kytičky. Poprosíme maminky o jejich fotografii a uděláme si z nich výstavku na nástěnce.

Dalším bodem bude povolání, zaměstnání - tam se děti seznámí s různými tradičními řemesly, zkusí si postavit zeď z kostek a cihel - cihlový dům, továrnu či komín. Prohlédneme si encyklopedie, obrázky s povoláním. Budeme se ptát dětí, zda vědí, kde jejich rodiče pracují a co tam dělají. Zahrajeme si na švadlenky a vyrobíme jehelníček pro maminky.

Další velkou částí  bude poznávání našeho kraje a okolí Úpice - povíme si rozdíly mezi městem, vesnicí, prohlédneme si obrázky, časopisy, encyklopedie a povíme si co kde najdeme a proč. 

Dále nás budou čekat zajímavé výlety do našeho okolí. Půjdeme navštívit Havlovice - děti si projdou části města, seznámí se s novými cestami a dojdou podél vody až do Havlovic. Tam si pohrají na hřišti. 

Další výlet bude do Velkých  Svatoňovic, kde půjdeme přes Kvíčalu, úvozem do Velkých Svatoňovic, navštívit rybník s kačenkami a labutěmi. Cestou zpět kolem rybníku Batňák a projdeme dál přes Donátuv kopec. Vyjdeme u Dlouhých záhonů, kde si děti pohrají.

Další kratší vycházka nás zavede do Radče ke koupališti a přes Krétu zpět.

Na další delší výlet se vydáme do Batňovic, kde půjdeme přes Dlouhé záhony, Donátův kopec, do středu Baňovic, k vysílači a budeme se vracet lesem přes Rtyňku a do školky.

Také nás  bude čekat příprava masek na Dětský den. Ten společně oslavíme až 1.6. a 10.6. bude pro děti připravené překvapení ke Dni dětí.

V tomto tématu si ještě podíváme na zvířátka - zopakujeme si domácí, volně žijící i exotická. Vše si ukážeme v knihách, na obrázcích a zkusíme si nějaké zvířátko vyrobit z papíru. 

Navigace

Kontaktní informace

MATEŘSKÁ ŠKOLA ÚPICE
PLICKOVA 781, 542 32 ÚPICE

právní subjekt, příspěvková organizace Města Úpice
IČ:750 16 150