Motýlci

Motýlci - Novinky 2020/2021

Novinky

Plán na červen - Motýlci

Plán na červen

Školní rok se nám pomalu blíží ke konci a my se dostáváme do posledního školního měsíce.

Tento měsíc se budeme věnovat dopravní výchově - děti se seznámí s různými dopravními prostředky, zopakují si  dopravní značky.

Další týden se budou věnovat bezpečnosti na silnici, podívají se na složky Integrovaného záchranného sboru , což jsou Hasiči, Záchranáři a Poicie ČR.

A na poslení týden v měsíci nás čeká výlet do Dvora Králové, kde se půjdeme podívat na zvířátka, o kterých jsme si povídaly minulý měsíc.

Tím zakončíme tento školní rok.

Přejeme všem dětem, rodičům a kamarádům krásné dlouhé letní prázdniny, pokud možno bez úrazů a hlavně si odpočiňte a naberte nové síly do dalšího školního roku.

Krásné prázdniny Lenka  a Hanka

Duben a květen v Motýlcích

Plán na Duben a Květen

Symbolicky oslavíme Den matek - popovídame si o maminkách, vyrobíme pro ně překvapení - srdíčko a kytičky. Poprosíme maminky o jejich fotografii a uděláme si z nich výstavku na nástěnce.

Dalším bodem bude povolání, zaměstnání - tam se děti seznámí s různými tradičními řemesly, zkusí si postavit zeď z kostek a cihel - cihlový dům, továrnu či komín. Prohlédneme si encyklopedie, obrázky s povoláním. Budeme se ptát dětí, zda vědí, kde jejich rodiče pracují a co tam dělají. Zahrajeme si na švadlenky a vyrobíme jehelníček pro maminky.

Další velkou částí  bude poznávání našeho kraje a okolí Úpice - povíme si rozdíly mezi městem, vesnicí, prohlédneme si obrázky, časopisy, encyklopedie a povíme si co kde najdeme a proč. 

Dále nás budou čekat zajímavé výlety do našeho okolí. Půjdeme navštívit Havlovice - děti si projdou části města, seznámí se s novými cestami a dojdou podél vody až do Havlovic. Tam si pohrají na hřišti. 

Další výlet bude do Velkých  Svatoňovic, kde půjdeme přes Kvíčalu, úvozem do Velkých Svatoňovic, navštívit rybník s kačenkami a labutěmi. Cestou zpět kolem rybníku Batňák a projdeme dál přes Donátuv kopec. Vyjdeme u Dlouhých záhonů, kde si děti pohrají.

Další kratší vycházka nás zavede do Radče ke koupališti a přes Krétu zpět.

Na další delší výlet se vydáme do Batňovic, kde půjdeme přes Dlouhé záhony, Donátův kopec, do středu Baňovic, k vysílači a budeme se vracet lesem přes Rtyňku a do školky.

Také nás  bude čekat příprava masek na Dětský den. Ten společně oslavíme až 1.6. a 10.6. bude pro děti připravené překvapení ke Dni dětí.

V tomto tématu si ještě podíváme na zvířátka - zopakujeme si domácí, volně žijící i exotická. Vše si ukážeme v knihách, na obrázcích a zkusíme si nějaké zvířátko vyrobit z papíru. 

Červen v motýlkách

Měsíc červen budeme zahajovat dětským dnem 1.6. Paní učitelky z Berušek si pro nás připravily divadlo Pat a Mat. 

Dál nás čekají soutěže na zahradě. Dětský den si děti užijí a domů si ponesou něco malého za odměnu.

3.6. nás čeká focení ve školce  - oblečte své děti tak, aby se líbili hlavně vám :))

10.6. přijede do naší školky paní Inka Rybářová a děti s ní prožijí hezké dopoledne plné písniček a skotačení. Na tuto akci prosím přinést modré tričko bez potisku !!!!!!

30.6. pojede naše školka do Dvora Králového podívat se do ZOO. Projdeme si ZOO, podíváme se co tam mají nového, zastavíme se na dětském hřišti. Tato akce je hrazena ze šablon.

Březen v Motýlkách

Plán na březen

V březnu nás čeká seznámení s lidským tělem. Děti se seznámí s části svého těla - kostra, svaly, krevním oběhem, vnitřními orgány.

Vše budeme vyhledávat v encyklopediích a v různých časopisech. Pustíme dětem i video o stvoření světa:))

Druhý týden bude navazovat na předešlé téma  a to budou bacily, které nám ohrožují naše zdraví. Zkusíme si bacil nakreslit.

Povíme si, jak to vypadá, když je tělo nemocné, co s námi bacily provádí, jak se jich zbavit, co nám pomáhá a proč.

Třetí týden se budeme těšit na příchod jara. Povíme si o jarním období, jeho hlavní znaky, co to pro nás i pro přírodu znamená.

A poslední týden si povíme o Moraně - co je Morana, proč jí slavíme. S dětmi si Moranu vyrobíme a půjdeme jí vynést.

 

Únor v Motýlkách

Plán na únor a březen

Únorový plán navazoval na lednový plán. V únoru nás čeká téma zvířátka v zimě. Budeme si povídat o zvířátkách, která zde zůstavají, čím se živí, kde přezimují a čím jim pomáháme my lidé.

Další týden se děti seznámí s tradičními i netradičními zimními sporty, i se sporty, které se  dají dělat v průběhu celého roku.

Třetí týden budou Jarní prázdniny - zůžený provoz.

A poslední týden nás přivítá v duchu Karnevalu a Plesu. Každý den v tomto týdnu se děti převléknou do barevných věcí - žlutá, modrá a červená. Ve čtvrtek nás čeká Karneval. Děti se převléknou do masek, paní učitelky nezůstanou pozadu. Den bude od rána v duchu her, soutěží, průvodu masek. Za každou soutěž je bude čekala sladká odměna a domů si také něco odnesou

Myslím si, že se jim celý týden bude velice líbit. Děkujeme všem rodičům za skvělou spolupráci :))

Plán na leden - motýlci

MODRÝ SVĚT - leden

* Seznámení s tradicí Tří králů, výroba betlému, zpěv koled k tomuto tématu, ...

* S typickými znaky zimy, oblečením na zimu - vyhledávání obrázků, pojmenování, dělení oblečení na zimní a letní, malování čepic, rukavic a šály, proč je důležité otužování, ...

* Zimní sporty - seznamování s méně známými sporty, pojmenování podle obrázků, důležitý pohyb během celého roku, ... 

* Zvířátka v zimě a  pohádky o zvířátkách - práce s knihou, vyhledávání, řeč zvířat, jejich úkryt před zimou, výroba budky pro ptáčky v zimě, ..

Distanční výuka v době uzavření MŠ pro povinné předškolní vzdělávání

Stanovená pravidla a organizace distančního vzdělávání

PONDĚLÍ od 7,00 do 16,00 ve vaší mateřské škole /Jaromír, Na veselce/

stejný den budete předávat učitelce úkoly vypracované vašimi dětmi Děkujeme za spolupráci a dodržení pravidel.

21.10.2020 10:52:11

Navigace

Kontaktní informace

MATEŘSKÁ ŠKOLA ÚPICE
PLICKOVA 781, 542 32 ÚPICE

právní subjekt, příspěvková organizace Města Úpice
IČ:750 16 150