Mráček

Mráček - Novinky 2020/2021

Novinky

Loučení s "Mráčkem"

Dobrý den Vám všem!!!

     Zdravím Vás naposledy z Mráčku !  V měsíci červnu jsme stihli uskutečnit naplánované akce, např. oslavu dne dětí na naší zahradě, u kamarádů na Veselce jsme si zazpívali a zatančili s Inkou Rybářovou. S budoucími školáčky jsme jeli do TONGA v Hradci Králové.

Krásně jsme si užili výlet  po Úpici, s batůžky plnými dobrot jsme obešli Velbabu a Krétu a navštívili kamarády. Jiný den nás tajný výlet zavedl na nové hřiště na Kvíčale. Ve školce jsme měli rozloučení s předškoláky, na stanovištích splnili školácké úkoly a tak můžou nastoupit na dlouhou dráhu školáka! Tablo předškoláčků je umístěno ve výloze u Tomana. Poslední červnový den jsme jeli do ZOO Dvůr Králové, kde jsme se od průvodce dozvídali moc zajímavé věci o zvířatech a mohli si osahat např. sloní stoličku, kůži žirafy, kopýtko antilopy apod. Fotografie z akcí máte na stránkách MŠ!

    Děkuji Vám všem za celoroční spolupráci a přeji spoustu krásných zážitků s dětmi, hodně sluníčka a prázdninové pohody. Školáčkům ještě šťastné vykročení do školního období ! Přijďte se pochlubit s jedničkami :)))

Červen v Mráčku

1. 6.  Pohádka v MŠ "O neposlušné hvězdičce Jasmínce"

2. 6.  Oslava na zahradě MŠ ke Dni dětí, plnění úkolů na stanovištích

3. 6.  FOTOGRAFOVÁNÍ dětí, společné třídní foto, focení na tablo

10.6. Akce pro děti s Inkou Rybářovou na zahradě MŠ Na Veselce  /dopoledne/

24.6. Rozloučení s předškoláky - zahrada MŠ, akce s třídou Sluníčko pro školáčky a rodiče, začátek v 15 hod.

30.6. Výlet do ZOO, podrobnosti najdete na nástěnce v šatně.

        Děkuji Vám všem za spolupráci, přeji pěkné dny !!!

Květen ve tř. Mráček

Dobrý den!

Měsíc duben jsme zakončili " Čarodějnickým rejem" s pohádkou o ježibabě, která učinila dobrý skutek, s vařením lektvarů a výrobou malých čarodějnic. Moc jsme si to užili, bylo veselo! Moc vám děkuji za spolupráci při přípravě kostýmů!

Byli jsme také společně navštívit skřítka Jarníčka, který je stále na stejném stanovišti v lese.

V květnu nás čeká téma " Každý máme své doma". Zopakujeme si adresu bydliště, jak se jmenují a kde pracují rodiče. Rozdělíme si také zvířata podle toho, kde žijí, jak se jmenují i jejich mláďátka, co nám dávají...

Nezapomínáme na pravidla naší třídy, na správné chování mezi kamarády!  A budoucí školáčci ani na to, co potřebují procvičovat do první třídy (viz nástěnka v šatně). Mamko, taťko, povídejte  si s dětmi o tom také doma!

     Přeji Vám všem hezký květinkový měsíc!

Duben ve třídě Mráček

Dobrý den, vítejte v "Mráčku" ! 

          Tak jsme se dočkali!  Už jsme se všichni těšili, takže zvládneme i proticovidová opatření. 

Budeme si povídat zážitky z karantény, zkontrolujeme pracovní sešity s vyplněnými úkoly, prohlédneme si donesené obrázky. MOC VÁM VŠEM DĚKUJI ZA SPOLUPRÁCI, BYLO TO PRO VŠECHNY NÁROČNÉ, ALE ZVLÁDLI JSME TO!!

Ve třídě konečně probudíme našeho ježka Bodlinku! 

Čekají nás témata jako počasí, názvy dnů v týdnu, jméno a příjmení a adresa, jarní kytičky, stále procvičujeme vázání uzlíku a kličky.

Budeme vyrážet na delší procházky do přírody s pozorováním, chodit terénem....skřítek je stále v lese a čeká na další návštěvníky!

      Zdravíme kamarády, kteří jsou doma !!! Mějte se hezky a užívejte si aprílové dny!

 

 

Pozdrav z Mráčku

Dobrý den, zdravím všechny děti z Mráčku a jejich rodiče!

Týden je za námi, jak jste si ho užili? Zima se ještě přetahuje s jarem, ale první jarní kytičky už na zahrádkách najdete. Proto dávejte při vycházkách pozor a nezapomeňte  na jejich jména :))

Můžete si je zkusit nakreslit, vymodelovat, namalovat...Další nabídku činností vám posílám na e-maily a těším se na vaše reakce. Přeji hodně radosti a pěkné předjaří!!

 

 

Březen ve tř. Mráček

Měsíc únor je za námi, pěkně jsme si ho užili!!! Pro nás byl opravdu pohádkový! Každý den jsme četli pohádku, kreslili jsme ji do vyrobené knížky, učili se skládat papír...a také jsme si některé pohádky zahráli! A počasí bylo také pohádkové, letos jsme si zařádili na sněhu jaksepatří!  DĚKUJI všem rodičům za přípravu karnevalových kostýmů a PROSÍM - sledujte aktuální informace na nástěnkách v šatně! Uč:))

Bohužel nám situace neumožňuje vidět se osobně, proto vám nabízím nějaké náměty pro zpestření. Můžete pokračovat v četbě a vyprávění dalších pohádek, nestihli jsme uvázat mašličku na střevíček princezně, takže doma trénujte vázání uzlíku a kličky. Známe veršovanou pohádku Princeznička na bále, další pěkná je od F. Hrubína :

 

Odkud ten náš holub letí?

Letím z lesa milé děti, vrkú, vrkú, vrkú.

Cos tam viděl holoubku?

Perníkovou chaloupku u černého smrku.

Viděls také Mařenku? 

Jakpak by ne holenku! Viděl jsem ji s Jeníkem, krmili se perníkem.

A když z okna na zahradu vystrčila baba bradu, nebáli se holoubku?

Kdepak! Zamkli chaloupku na cukrový klíč a už byli pryč!

 

Popovídejte si s dětmi, odkud holub asi letěl, jaký strom je smrk, co máte rádi ke snídani a svačině vy, z jakého materiálu je klíč, můžete si perníčky upéct...

Na procházkách hledejte první jarní kytičky v zahrádkách, poslouchejte ptáčky, můžete je kreslit nebo namalovat, fantazii se meze nekladou! Děti, které mají jít v září do školy, najdou další náměty na činnosti na svém mailu.

Přeji vám hezké jarní dny ! Uč.:))

 

 

 

Únor ve tř. Mráček

Situace ohledně koronaviru se pro nás zatím nemění, nadstandardní aktivity jsou pozastaveny. Prosím o 2 ČISTÉ roušky do šatny a pravidelnou výměnu. DĚKUJI!

Počasí nám zatím docela přeje, takže si užíváme zimní radovánky na sněhu a se sněhem :))) V měsíci lednu jsme si povídali o zvířátkách a ptáčcích v zimě,

únor je u nás ve třídě pohádkový, posloucháme naše klasické pohádky, kreslíme známé postavičky, vyrábíme knížku...

11.2. se za pohádkové postavy přestrojíme a přivítáme KARNEVAL ! (prosím o jednoduché masky)

Stále procvičujeme dny v týdnu, měsíce,roč. období,barvy a tvary, celé jméno, adresu, držení tužky, nůžek,vázání uzlíku a kličky, samostatnost...plníme úkoly v prac. sešitech a listech.

Děkuji vám za spolupráci, případné dotazy týkající se vašich dětí ráda zodpovím ! Přeji veselé zimní radovánky s dětmi prožité hlavně ve zdraví !

Leden ve tř. Mráček

     Vítejte ve školce v novém roce!  Přejeme vám dobré zdraví a milé každodenní zážitky s vašimi dětmi!

              Co se týká našich připravovaných aktivit: lyžařský výcvik je zrušen, plavání se zatím odsunuje na neurčito. Ale to nevadí, my máme stále co dělat :)

     Je zimní období, lákají nás sněhuláci, ikdyž zatím jen na papíru...kreslíme, malujeme, vystřihujeme, zpíváme písničky, cvičíme s básničkami. Vymýšlíme hádanky a slova začínající na danou hlásku, počítáme, přiřazujeme, rytmizujeme. Procvičujeme se v sebeobsluze, vážeme uzlíky, trénujeme kličky. Však to doma můžete vyzkoušet s námi!!

Další informace na nástěnce v šatně.

 

Prosinec ve tř. Mráček

Prosinec, čas těšení se, plný tajemství, obdarovávání....

     Vytvoříme adventní kalendář, ozdobíme si stolečky.

      Navštíví nás Mikuláš s čertem, učíme se pro ně básničky a písničky. Ve čtvrtek 3.12. máme ve třídě čertovské dopoledne, prosím o jednoduché čert. oblečení.

     Budeme poslouchat a zpívat vánoční koledy, s ostatními kamarády se sejdeme u vánoč. stromečku, předáme si vyrobené dárečky.

     Stále procvičujeme vázání uzlíku a kličky ! Na dárečky je to potřeba :))

Přejeme i vám všem pohodové vánoční svátky, ať si chvíle u stromečku s dětmi pěkně užijete !! A hodně zdraví a optimismu v novém roce!  

Listopad ve tř. Mráček

Těšíme se z podzimu, využíváme delších procházek k prohlížení zahrádek, barevných stromů v lese, brouzdáme se spadaným listím. S ježkem Bodlinkou procvičujeme barvy a odstíny, tvary, názvy dní v týdnu. Vyrábíme mu pelíšek na zimu.  V pracovních sešitech plníme úkoly, stále trénujeme správné držení pastelu, štětce a nůžek. 

Snažíme se o samostatnost v sebeobsluze, používáme příbor = vidličku a nůž!

Máme ve třídě "Náladovníčka", můžete se dětí zeptat :)))

Až to půjde, budeme pokračovat ve výuce plavání.

Distanční výuka v době uzavření MŠ pro povinné předškolní vzdělávání

Stanovená pravidla a organizace distančního vzdělávání

PONDĚLÍ od 7,00 do 16,00 ve vaší mateřské škole /Jaromír, Na veselce/

stejný den budete předávat učitelce úkoly vypracované vašimi dětmi Děkujeme za spolupráci a dodržení pravidel.

21.10.2020 10:52:11

Říjen ve tř. Mráček

   1.10. Projektový den ve Voletinách v "Domě pod Jasanem" - výroba svíček a přání

   8.10. Kino - krátké pohádky pro děti, vybíráme 20,-Kč

   9.10. Plavecký kurz

  13.10. Plavecký kurz - náhradní termín

  16.10. Plavecký kurz

  20.10. Plavecký kurz - náhradní termín

  23.10. Plavecký kurz

 29.+30.10. Podzimní prázdniny 

Všechny akce jsou závislé na nařízení vlády, konkrétní info na nástěnce v šatně! V říjnu nás čeká procházka podzimní přírodou, budeme rozlišovat ovoce a zeleninu, sbírat lesní plody, zpívat písničky...

 

Vítejte ve tř. Mráček

Zdravím a vítám vás ve tř. Mráček! Protože se už dobře známe, bude pro nás začátek určitě lehčí! A co nás čeká v září?

     8.9. (úterý) TŘÍDNÍ SCHŮZKA s rodiči, začátek v 15,15 hod v naší třídě. Účast je důležitá, dozvíte se o připravovaných akcích, o třídním programu, zkontrolujeme dokumenty apod.

   10.9. "Motýli" naučný program pro děti

   11.9. (pátek) začínáme s plaváním, další lekce budou vždy v pátek. Podrobnosti najdete na nástěnce v šatně, změny nahlásíme včas.

   17.9. "Planetárium" naučný program pro děti

   22.-23.9. "Pod jasanem" naučný program pro děti

            V šatně najdete svoje místečko podle značky, všechny věci si označte, abychom je v případě ztráty mohli vrátit. Nezapomeňte přinést dětem v pytlíku pyžamo a ručník, který si pověsí v umývárně. 

            Z rozhodnutí MŠ vás prosíme, abyste do šatny dali dětem do igelit. pytlíku jednu roušku pro případ potřeby.

                                                                                                                         Děkuji za spolupráci a těším se na vás!  Uč.

   

          

       

Navigace

Kontaktní informace

MATEŘSKÁ ŠKOLA ÚPICE
PLICKOVA 781, 542 32 ÚPICE

právní subjekt, příspěvková organizace Města Úpice
IČ:750 16 150